Правослана "мораль"...

трудовые будни Боровские

Re: Правослана "мораль"...

Сообщение lima » 06 авг 2013, 07:44

lima

Сообщение Артем » 06 авг 2013, 13:48

я считаю, что любая религия - это не просто думанье, это прежде всего вера. Думанье - это субьективно, а вера, пусть не всегда логична, но всегда в одном заданном изначально направлении. Церковь нужна для объединения единоверцев. А потом уже думанье.
Конечно роскошь патриархов отталкивает от церкви: отбивается любое желание делиться десятиной с "нескромным патриархатом". Будто бы больше некому помочь.
На этой теме собрались люди верующие и совестливые, а слабо помочь нуждающимся? 10% от дохода можно положить себе в банк "материальный" и потом снять их, а можно в банк "душевный" и воздастся. Это может быть церковь или как пример - http://bankdobryhsprav.com.ua/our-help.html
Артем

Сообщение Бабенко Юрій » 06 авг 2013, 18:55

[quote="S@mson"] - религия - это бизнес!!!

Там де бізнес, там не може бути віри (я маю на увазі церкву). Христос казав: "Не можете служити Богу і мамоні"
Бабенко Юрій

Сообщение Бабенко Юрій » 06 авг 2013, 19:01

[quote="lima"]
По вашей же логике: я не уверен что во главе МП сейчас священник даже. Человек который призывает быть скромнее и меньше веселится, делает все с точностью наоборот. Как я могу быть уверен, что в церковь в которую я зайду будет не его единомышленник.

Ви знаєте, а мені за великим рахунком байдуже, купається той чи інший патріарх чи священник в розкоші, чи ні. У мене свої завдання в цьому житті. Звичайно, подібне аж ніяк не сприяє збереженню суспільної моралі, і тому не може бути схваленим. Одначе, нерідко складається враження, що дехто просто ненавидить Христа, а тому і смакує попівські гріхи і грішки.

[quote="lima"]
Человек, который говорит что язычники вырезали инакомыслящих, забывает о Крестовых походах, ну и наверное не читал о том как насильно людей заставляли принимать православие, об инквизиции тоже видать не слышал, а сжигание еретиков и засылание жен в монастыри это детские шалости заблудших.

Коли апостол Іоан захотів покарати вогнем з неба самарянське село, за те, що в ньому не прийняли Ісуса Христа, то Христос заборонив йому і сказав: "Ви не знаєте якого ви духа, бо Син людський прийшов спасти душі, а не погубити їх".
От і робіть висновки чи інквізиція це виконання заповідей, чи може щось інше.
А ще, коли багато учнів відійшли від Нього, Христос звернувся до найближчих 12-ти апостолів: "Чи не хочете й ви відійти від Мене?" Тобто, силою Він нікого біля себе не тримав.
У нас в церкві ніхто нікого не контролює, скільки хто молиться, чи як постить, чи може не постить взагалі, чи жертвує що, чи не жертвує. Парафіяни знають, що і як має бути, а все решта справа їхнього сумління.

[quote="lima"]
Я совсем не призываю людей отречься, я просто хочу что бы люди ДУМАЛИ. Я никак не понимаю, как можно верить людямь в рясе, которые сами нарушают слова Иисуса и заповеди: торговать в церкви, как бэ не кошерно, Иконы!!! прямое нарушение 2й заповеди. А призыв жить без секса и быть сильными духом. многие священники безбрачны и не имеют детей? И таких расхождений тыщи, тыщи их.

От і давайте думати, а для того, щоб це робити, принаймні, більш якісно не зайвим буде знати точку зору вашого опонента, в данному випадку Православної Церкви.
Торгівлею Ви напевне називаєте обмін свічки чи просфори на гроші. Поперше, прийшовши в церкву, Ви можете не залишити там а ні копійки, і ніхто Вам за це не дорікне. Подруге, Вам набагато зручніше буде придбати свічку в церкві, аніж виготовити її самому і принісши в церкву подати священнику на освячення і потім поставити її на свічник. По третє, цим питанням чомусь переймаються ті, кому а ні свічки, а ні просфори і даром не треба, а зовсім не ті, чиї гаманці "страждають".
По четверте, свічка чи просфора в церкву приходить теж не безкоштовно.
Що до ікон як порушення 2-ї заповіді, а саме: "Не сотвори собі кумира ні того, що на небі, ні того, що на землі, ні того, що під землею" Вибачте цитата може бути не точною. Не хочу образити тих, хто так думає, але це смішно. Хто уважно читав Старий Заповіт, там є пряма вказівка вирізбити зоьраження херувимів над жертовником і вишити херувимів на завісі у переносній скинії, що ж це тоді таке як не ікона, себто образ. А мідний змій? Якого Мойсей звелів виготовити, звиняйте, також зображення. Невже Мойсей порушив другу заповідь? А в псалмах сказано: "Прийду і поклонюся Храму Твоєму" Цар Давид напевне язичник, що кланяється не Богу, а Його храму? Очевидно, друга заповідь аж ніяк не може бути запереченням ікон. Шановні, вам православ'я здається примітивним і дрімучим тільки тому, що ви його не знаєте, і можливо і знати не хочете.

[quote="lima"]
То что было Верой, попы превратили в Бизнес.

Давайте не будемо говорити про всіх попів. Це, м'яко кажучи, не коректно. Багато з цих попів життя своє поклали за якись там "бізнес". Вам просто не зручний сам Христос, а попи-бізнесмени, це тільки так, зайва можливість кинути каменем у християнство.

[quote="lima"]
Ну так на то есть библия, и лучше человек ее сам прочитает, а не послушает пересказ попа.

Звичайно, і зробить висновки доволі смішні, якщо не трагічні.
Чи не краще, прочитати Біблію, послухати "пересказ" бажано розумного попа, пастора, рабина і так далі і тільки після цього дуже обережно робити якісь висновки. А то я зараз почну робити висновки з біохімії, можливо буде смішно.

[quote="lima"]
Ну и про великих людей.

Безумовно, таких антихристів як Ленін, Сталін, Гітлер, Мао Цзи Дун також можна назвати великими людьми, принаймні горя вони наробили великого.
А, скажімо, Ніцше, безумовно, великий філософ. Дуже класно змалював закони, за якими живе нібито християнський і не тільки християнський світ. Тільки він говорить, як це здорово, жити за такими законами, а якщо добре вдуматись, то ці класні закони Ніцше, це шлях до самознищення.
Християнство, як рабська релігія. Про це чую тільки від ворогів християнства, тобто від людей, які геть християнством не уярмлені. Ну, звичайно, у них шляхетний порив порятувати від рабства "нещасних" християн. Тільки християни, за словами апостола Павла, воліють бути рабами праведности і вільними від гріха. А хто хоче бути рабом гріха і вільним від праведності, то його особиста справа.
Шановні, справедливо обурюючись злочинами інквізиції і так далі, глядіть не підіть шляхом таких великих людей як Нерон, Діоклетіан, чи скажімо Енвер Ходжа.
Бабенко Юрій

Сообщение lima » 07 авг 2013, 06:55

Спасибо, Юрий!
Вы вот сейчас доказали мне, что статья http://lurkmore.to/%D0%9F%D1%80%D0%B0%D ... 0%B8%D0%B5 правильная. Около 90% взято оттуда и вы, как типичный представитель православной церкви, сделали те же шаги, который описал автор.
Проще говоря, вы пошли на поводу у атеистического тролля.

Статью православным советовать не могу, может вызвать батхерд, головную боль, ненависть и прочие симтомы.
lima

Сообщение Бабенко Юрій » 07 авг 2013, 20:23

Бабенко Юрій

Сообщение Vetal » 07 авг 2013, 20:39

Vetal

Сообщение Бабенко Юрій » 07 авг 2013, 21:16

Бабенко Юрій

Сообщение lima » 08 авг 2013, 09:06

Вот и Задорнов мою идею поддерживает.
ЗЫ это твиттер.
Вложения
mh.PNG
mh.PNG (12.82 KiB) Просмотров: 3150
lima

Сообщение Бабенко Юрій » 08 авг 2013, 19:01

Последний раз редактировалось Бабенко Юрій 08 авг 2013, 19:25, всего редактировалось 2 раз(а).
Бабенко Юрій

Пред.След.

Вернуться в Будни