О. Володимире, то Рос церква не порушувала канонів? І ніколи?
Що до слави будь-чиєї зброї. Це мене не переконує. У росіян є Росія, в українців є Україна, а чеченці і татари нічим не гірші ні за перших, ні за других і, на мою думку, мають повне право на свої шляхи розвитку і нвіть на свої незалежні держави. Зрештою, мене більше влаштує хай і незалежний, але дружній, татарський Крим, аніж терор шахідів і Крим у нашій юрисдикції. Зрештою, якщо брутально ставити когось на коліна, рано чи пізно це вилізе боком. Крім того, мені особисто набагато цікавіше жити в світі в якому є і російська, і чеченська, і татарська і багато інших культур. Тому я принциповий противник насильницьких імперій. Справжню єдність на "славе оружия" не збудуєш, вона будується на взаємоповазі, взаємозацікавленості, і взаємній любові. Зрештою, мені набагато цікавіше зрозуміти чужинця, аніж розтоптати його "Солдатским сапогом". А що до святих, то, святий не значить непомильний.
Ви пишете: "Ко всему добавлю,что вполне достойны уважения,люди которые ищут истину,ставя приоритетом дело Христово.Если становление Украинской Церкви как автокефальной будет служить обедняющим (очевидно обьединяющим) моментом для народа Божия без конкретизации по национальному принципу ,то я только за такое развитие истории Церкви." Нарешті хоч в чомусь можу з Вами погодитись. Зрештою, ми нікого не збираємось відсікати за національною ознакою.