підсумки дискусії.

исторические моменты подтвержденные фактами

Re: підсумки дискусії.

Сообщение Бабенко Юрій » 14 янв 2012, 17:38

О. Володимире, то Рос церква не порушувала канонів? І ніколи?
Що до слави будь-чиєї зброї. Це мене не переконує. У росіян є Росія, в українців є Україна, а чеченці і татари нічим не гірші ні за перших, ні за других і, на мою думку, мають повне право на свої шляхи розвитку і нвіть на свої незалежні держави. Зрештою, мене більше влаштує хай і незалежний, але дружній, татарський Крим, аніж терор шахідів і Крим у нашій юрисдикції. Зрештою, якщо брутально ставити когось на коліна, рано чи пізно це вилізе боком. Крім того, мені особисто набагато цікавіше жити в світі в якому є і російська, і чеченська, і татарська і багато інших культур. Тому я принциповий противник насильницьких імперій. Справжню єдність на "славе оружия" не збудуєш, вона будується на взаємоповазі, взаємозацікавленості, і взаємній любові. Зрештою, мені набагато цікавіше зрозуміти чужинця, аніж розтоптати його "Солдатским сапогом". А що до святих, то, святий не значить непомильний.

Ви пишете: "Ко всему добавлю,что вполне достойны уважения,люди которые ищут истину,ставя приоритетом дело Христово.Если становление Украинской Церкви как автокефальной будет служить обедняющим (очевидно обьединяющим) моментом для народа Божия без конкретизации по национальному принципу ,то я только за такое развитие истории Церкви." Нарешті хоч в чомусь можу з Вами погодитись. Зрештою, ми нікого не збираємось відсікати за національною ознакою.
Бабенко Юрій

Сообщение о.Владимир » 14 янв 2012, 19:34

о.Владимир

Сообщение Бабенко Юрій » 14 янв 2012, 21:16

Я давно вам писав, що вся справа у "священних границах", а ви мені все про канони. А от і ви про це заговорили. Я переконаний, що, скажімо, чеченці більше прав мають на Чечню, аніж росіяни, які проливали кров за те, щоб їх завоювати і поневолити. Якщо цього не визнати, то можна прийти до апсурдного висновку, що поляки, німці, чи французи можуть претендувати на рос. території на тій підставі, що вони проливали кров завойовуючи Росію. Чи вони не можуть претендувати на рос землі тільки тому, що не втримали їх? Але ж чи так учив Христос? Це , звиняйте, більше схоже на ніцшеанство. Тай хто вам сказав, що кров ваших дідів цінніша за кров дідів якого небуть Ганса чи Сулеймана.
Принцип Лук.6:31 "И как хотите, чтобы с вами поступали люди, так и вы поступайте с ними." слід би використовувати не лише в стосунках між окремими людьми, а й між нарордами.
А якщо до вас прийшли зі зброєю і зі словами "умри неверный", ну що ж, тоді захищайтеся.
Вибачте, а про "границы всегда священны" теж говорять канони церкви?
А Україні чого чекати? Відновлення "священних граніц" силою? А людське життя не має тієї святості, що мають "граніци"? Слава "найнепобідимішого оружія", а з нею і "священность границ" неминуче щезає як дим, згадайте хоча б Рим чи Асірію. Це безвихідь.
Краще живіть самі, і дайте жити іншим.
А що до непомильності святих, то є безліч фактів, коли з одного питання різні святі висловлювали думки прямо протилежні.
Бабенко Юрій

Сообщение о.Владимир » 14 янв 2012, 21:58

о.Владимир

Сообщение Бабенко Юрій » 15 янв 2012, 17:17

На мою думку, є кардинальна різниця між війною оборонною і війною завойовницькою. Перша може бути й необхідною. Я розумію, що кращою обороною нерідко буває саме напад, але ризики такої оборони-нападу надто великі, і, що головне, в такому випадку часто не йдеться не тільки про християнську любов, а й про елементарну справедливість, хоча б і до іновірців. Пора б уже перегорнути історичну сторінку міжнародного насильства і зробити це може тільки сильніший. Але покищо можна помітити тільки розширення методів такого насильства, до військових додалися ще й економічні та інформаційні. Єдиний позитив у тому, що воєнну силу в сучасних умовах так просто не застосуєш. Хоча й ігнорувати таке застосування дуже небезпечно.
А що стосується зміни кордонів, то вже є приклади безкровної їх зміни. Це розділ Чехословаччини і розпад СРСР. Хоча практично безкровний розпад СРСР для мене скоріше чудо, ніж закономірність. Хочу підкреслити, що і в першому і в другому випадку утворились національні держави взамін наднаціональних утворень, в яких так чи інакше домінувала конкретна нація. А проллється кров чи ні, це , як правело, залежить від сильнішого, від його мудрості і доброї волі.
Я, мабуть, припиню нашу дискусію і займусь чимось іншим.
Бабенко Юрій

Сообщение Levchuk » 15 янв 2012, 19:17

Оце так підсумок! Оце так дискусія!... С такім би рвєнієм "рускій круг" на Афріку прадвігать,Сандєє-Адєладжевих соплємєнников просвєщать, дик відать крємль дєньог на камандіровкі нє дайот... Прастітє тьомний я...
Levchuk

Сообщение motttv » 16 янв 2012, 13:44

motttv

Сообщение о.Владимир » 17 янв 2012, 22:38

Последний раз редактировалось о.Владимир 18 янв 2012, 02:23, всего редактировалось 8 раз(а).
о.Владимир

Сообщение о.Владимир » 17 янв 2012, 22:41

о.Владимир

Сообщение о.Владимир » 17 янв 2012, 22:55

о.Владимир

Пред.След.

Вернуться в история&факты