Шкільний туристичний гурток "Всюди Буду!"

Все что касается туризма, любого, пешего, водного, горного, велосипедного, мото и авто. также все, что касается снаряжения.

Re: Шкільний туристичний гурток "Всюди Буду!"

Сообщение do_vostr » 13 мар 2016, 07:43

Згідно традиції, провели вчора заклички весни!

ПОДЯКИ:
Дякуємо директору будинку культури смт Борова та всім творчим колективам за цікавий та змістовний концерт! Дякуємо Вересу Роману з помічниками за видовище "кузня в процесі"!
Дякуємо художнику Василю Легкому за майстер-клас з вирізання ложок та виставку полотен!
Дякуємо Івану Кирсенку та всій його родині за неймовірну кількість смачних млинців та величезні казани справжньої козацької каші!
Дякуємо родині Хілінських (Віктору та Оксані) за технічне та кулінарне забезпечення свята (вогнище, смачні млинці, варіння вареників, протипожежні заходи)!
Дякуємо роидині Гладченків (Андрію та Тамарі) за інформаційне освітлення події, за технічну підтримку (авто, пили, пироги з варенням), за ініціативи та навіть боротьбу за реалізацію цього свята сам в такому форматі!
Дякуємо Іллі Голубу за доставку та надані дрова (саме такі, як треба;-) !
Дякуємо Кудіну Владиславу за багатопланову підтримку (вогнище, млинці, вареники, прибирання)!
Дякуємо Гірнику Миколі за фінансову підтримку всіх наших гастрономічних витребеньок!
Дякуємо адміністрації селищної ради за інформаційну підтримку!
Дякуємо Кізяну Миксиму та Босому Дмитру за організацію та реалізацію варенично-млинцево-кашевих розваг! А також за активне залучення своїх родин до організації та участі у цьому родинному святі!
Дякуємо родині Малишевих-Губар за організацію спортивних туристичних розваг на мотузках!
Дякуємо всім учасникам гуртка "Всюду буду!": Іллі, Васі, Вові, Павліку, Насті, Каті, Саші, Саші, Льоші, Вані, які прийшли для організації та участі у святкуванні (до, під час, замість, після уроків - вибрати потрібне ;-))
Дякуємо Ользі Пилипівні Кізян та Людмилі Олексіївні Микитюк за залучення учнів школи до національних традицій закличок весни!
Дякуємо всім борівчанам, підприємцям і (хочетсья вірити) гостям нашого селища за участь в заході, за увагу до мистецтва, творчості, туризму та гастрономії!

Погода радувала, люди раділи, майстри тішилися увагою. Наш гурток "Всюду Буду!" дивував односельчан вогнищем "фінська свічка", на якому майстерно смажилися млинці та варився народний чай (з вишневих гілочок, цвіту липи, акації, меліси, барбарису, чорнобривців). Було багато цікавового: виступи народних колективів, коваль з демонстрацією ковальських процесів, художник зі своїми творами, який ще й навчив багатьох дітей вирізати ложки; створили мотузяний парк для цікавих долучитися до туристичних навичок та полазити-походити-поїздити натягнутими між дубів мотузками; закликали хором весну, птахів та дощик (і справдилося, пішов вже наступного дня дощ ;-) і, звичайно куштували смачну кашу, млинці та вареники - адже на свіжому повітрі завжди все смачне і діти дивували батьків, що їли все запропоноване так, як дома їх і не примусити! Наш дебют вдався, і ми запрошуємо долучатися до наших заходів всіх друзів - приходьте! З нами завжди весело, цікаво, корисно і смачно!;-) Більше фото і відео тут (туристичні аспекти на перших та останніх 8 хвилинах відео. Посередині - дуже цікавий концерт нашого селищного будинку культури!) http://borova.org/zaklichki-vesni-video/#more-20239
Наші фото тут: https://plus.google.com/u/0/photos/1158 ... 0772899121
Вложения
4.jpg
Часом відпочинок може стати справою всього твого життя!
Аватар пользователя
do_vostr
 
Сообщений: 378
Зарегистрирован: 03 фев 2013, 10:02

Re: Шкільний туристичний гурток "Всюди Буду!"

Сообщение do_vostr » 21 мар 2016, 21:43

Наш вихід в ліс в неділю, 20 березня, був сніжним, але вдалим! Ми орієнтувалися на швидкість: першим були Ілля та Вася, другим Максим, третій час показав Слава (він вперше прийшов на гурток, але впорався з завданням - МОЛОДЕЦЬ!) Вова надав нам можливість відчути себе слідопитами - ми шукали його за слідами на свіжому снігу. Також смажили шпикачки на вогнищі, яке розвели Макс та Ілля. Макс нас вражав сьогодні надзвичайно: він виготовив сам вдома сірники, які не гаснуть навіть при сильному вітрі та не намокають, підготував всі необхідні матеріали для гарантованого розведення вогню в мокрому лісі та власне шпикачки були його ініціативою!
Також ми знайшли дивне місце, де, вочевидь, якийсь час перебували маргінали (https://uk.wikipedia.org/wiki/Маргінал) та знайшли дивні речі: посуд, книги, харчі. А ось взуття та гаманець, які вигулькнули з-під снігу, коли потепліло і розтав великий шар снігового покриву вочевидь може зацікавити і правоохоронні органи!
Не могли не скористатися нагодою - і виліпили 5-ти поверхову снігову бабу, мабуть, останню цією весною! Більше фото тут: https://plus.google.com/u/0/photos/1158 ... 8209489137
Вложения
4.jpg
5.jpg
6.jpg
Часом відпочинок може стати справою всього твого життя!
Аватар пользователя
do_vostr
 
Сообщений: 378
Зарегистрирован: 03 фев 2013, 10:02

Re: Шкільний туристичний гурток "Всюди Буду!"

Сообщение do_vostr » 05 апр 2016, 07:40

Дуже багато вражень від нашого першого в цьому році веломаршруту на джерело в Тарасенки.
Виїзд на велосипедах 2 квітня був вдалим з точки зору погоди та наших фізичних можливостей: сонце не сліпило очі, було прохолодно, тому їхати - комфортно. Трохи збивав з ніг вітер, але ми підкріпилися бутербродами і сил стало більше. Новачки - Іра та Слава показали себе якнайкраще, були витривалими, позитивними, енергійними та дружніми! Нам пощастило, що вони приєдналися до нашого колективу "Всюду Буду!"

З сумного на маршруті: дуже багато місць, якими цікаво їздити на велосипеді, засмічені до неможливості! Дорогі дорослі! Ви хочете, щоб ваші діти "милувалися" такими краєвидами? Дихали таким повітрям? Давайте починати з того, щоб не викидати памперси вашого немовляти прямо під ноги перехожим, тоді вашій дитині в майбутньому не доведеться жити і відпочивати у смітнику!

З сумного на маршруті: між Півнями та Вишняками ліс знищено! Це вже не ліс - це поле. Безліч квартальних лісових стовпчиків стоять одиноко на безкрайніх просторах, якими гуляє вітер! Куди дивляться районні очільники? Які потреби у вирубці надали ці лісові господарства? Бо це все - не санітарна чистка, це гарний бізнес для когось і знову ж таки - трагедія для наших дітей, та для лісових тварин.

З позитивного на маршруті: Слава допомагав Ірі боротися з піщаними дорогами, по яких її міський велосипед не дуже хотів їхати, тому хлопець мужньо помінявся транспортним засобом і перетнув важку ділянку на Іринчиному велосипеді.

З позитивного: на маршруті іноді трапляються технічні поломки. Цього разу лямки від мого велорюкзака раптово застопорили задні гальма. Їхала не швидко, тому не впала. Наш друг Дмитро (тато Андрія) вправно визволив гальма, бо і мав відповідні ключі, і знав як ними користуватися! Дуже дякуємо за аварійну допомогу на дорозі!

З позитивного: між станціями Мотовилівка та Білки зі сторони лісу є футбольне поле. Група молоді робила там прибирання, назбирали 7-10 мішків сміття. Запрошували і мене, але вже не стало сил, тож хай вибачають. Дуже душа пораділа за те, як проводить свій вільний час юне покоління, і знову хочеться закликати всіх - не смітіть, бо вашим дітям потім це "вигрібати" в прямому та переносному значенні слова.

Як бачимо, людина може створити як позитивні, так і негативні ситуації. Дуже закликаємо всіх зважувати свої вчинки і приймати рішення на користь добра, майбутнього, людяності, дружби та позитиву! Більше фото тут: https://plus.google.com/u/0/photos/1158 ... 4563698065
Вложения
7.jpg
6.jpg
5.jpg
Часом відпочинок може стати справою всього твого життя!
Аватар пользователя
do_vostr
 
Сообщений: 378
Зарегистрирован: 03 фев 2013, 10:02

Re: Шкільний туристичний гурток "Всюди Буду!"

Сообщение do_vostr » 14 апр 2016, 18:26

Відбувся наймасштабніший захід весни з орієнтування: Велике Болотне Орієнтування (називається РОГЕЙН).
Ура! Ура! Ура!!!!! Наші команди у Великому Болотному Рогейні зайняли високі місця: 7-те та 12-е з 16 команд! Це дуже хороший результат, особливо для команди Льоші, Вані та Іллі, адже вони вперше приймали участь в такому серйозному змаганні! Вітаємо також Васю та Вову (наймолодшого учасника, який мужньо пройшов 9,5 годин болотами, водою, чагарниками та буреломами!) - вони за підтримки керівника гуртка посіли почесне 7 місце.
Суть рогейну полягає в тому, що (в нашому випадку) є 25 КП (контрольних пунктів), які треба знайти на маршруті, протяжність якого 25 км за час, що не перевищує 10 годин. В ідеалі необхідно знайти всі КП. Але можна схитрувати і знайти найвагоміші КП (ті, за які присвоюють більшу кількість балів) і подолати дистанцію за менший час. Тобто рогейн - це і орієнтування, і тактика, і стратегія. Для більшого розуміння ось таблиця результатів: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... edit#gid=0

Болота були більш-менш сухі цього року, тому ноги замочили трохи вище колін. Бачили косуль, черепах, вужів. Інші команди бачили кабанів. Море квітів супроводжувало нас на болотах. Випадково на маршруті побачили меморіал від Укрзалізниці в пам"ять про захисників Києва під час Другої Світової Війни, а також ДОТ (НЕПОКОРНЫЙ). Долучайтеся наступного року до нас! З нами цікаво!
Фото наших пригод тут: https://plus.google.com/u/0/photos/1158 ... 3605267953
Вложения
3.jpg
2.jpg
1.jpg
Часом відпочинок може стати справою всього твого життя!
Аватар пользователя
do_vostr
 
Сообщений: 378
Зарегистрирован: 03 фев 2013, 10:02

Re: Шкільний туристичний гурток "Всюди Буду!"

Сообщение do_vostr » 17 апр 2016, 19:20

16 квітня в м. Київ відбувся відкритий чемпіонат Київської області зі спортивного орієнтування на дистанціях спринту пам’яті А.М.Литвинчука. Наш гурток теж був задіяний в змаганнях. Для кожної вікової категорії була своя карта, своя дистанція та свої суперники. Було багато учасників, які вже досягли певних результатів і мали спортивні розряди та набули звання кандидатів в майстри спорту України. Проте ми не пасли задніх і теж показали хороші результати як для дебютантів. Призові місця, звичайно, не зайняли, але отримали багато практичного досвіду та переконалися, що ми багато чого можемо. Тож вітаємо Васю Тарасенка, Льошу Дудника та Іллю Черненка з достойним виступом! А після змагань ми завітали до ботанічного саду і помилувалися цвітінням магнолій. А як же вони пахнуть! М-м-м-м... День був вдалий, насичений та позитивний. Більше фото тут: https://plus.google.com/u/0/photos/1158 ... 2332853729
Вложения
9.jpg
8.jpg
4.jpg
Часом відпочинок може стати справою всього твого життя!
Аватар пользователя
do_vostr
 
Сообщений: 378
Зарегистрирован: 03 фев 2013, 10:02

Re: Шкільний туристичний гурток "Всюди Буду!"

Сообщение do_vostr » 24 апр 2016, 21:04

Весна настала щвидко і ми не встигаєм оглядати все нові та нові квіти, що зацвітають в нашому лісі та гаю. Сьогодні в лісі вже бачили та дихали ароматами черемхи, любувалися первоцвітом (примулою) та чиною весняною (зозулячими черевичками). Бігали, сміялися, пили чай з бутербродами, придумували різні цікаві ірги на майбутнє, ділилися спогадами про недавні пригоди. Було тепло і весело!
Вложения
10.jpg
11.jpg
12.jpg
Часом відпочинок може стати справою всього твого життя!
Аватар пользователя
do_vostr
 
Сообщений: 378
Зарегистрирован: 03 фев 2013, 10:02

Re: Шкільний туристичний гурток "Всюди Буду!"

Сообщение do_vostr » 01 май 2016, 07:52

28 квітня в парку "Молодіжний" міста Фастова серед розквітлих магнолій та сакур відбулися районні змагання "Сокіл-Джура" - щорічний етап всеукраїнської гри з історії, спорту та туризму, в яких ми не беремо участі, бо є співорганізаторами та відповідаємо за один з етапів - туристсько-спортивну смугу перешкод. Цього року вона складалася зі спортивного спуску, купин, переправи "маятник горизонтальний", жердин та транспортування постраждалого. За активну участь та допомогу в організації конкурсу (всього їх було 7) наш гурток нагороджено грамотою! Вітаю всіх нас!!! Більше фото тут: https://plus.google.com/u/0/photos/1158 ... 9169505985
Вложения
13.jpg
14.jpg
15.jpg
Часом відпочинок може стати справою всього твого життя!
Аватар пользователя
do_vostr
 
Сообщений: 378
Зарегистрирован: 03 фев 2013, 10:02

Re: Шкільний туристичний гурток "Всюди Буду!"

Сообщение do_vostr » 12 май 2016, 16:42

12 травня гуртківців запросив 3-А клас допомогти в пошуках скарбу! Це була неабияка пригода: діти орієнтувалися по карті, гукали Болотника біля лісового озера, розчакловували хлопчика Славка, рятували Богдана від розбійників, шукали в лісі ліру, міряли кроками ліс в пошуках скарбу і .... ЗНАЙШЛИ!!! Деталі на фотографіях та у підписах. Було дуже весело! Дякуємо батькам 3-А класу за підтримку і чекаємо від них фотографій по електронці: klm-tour@ukr.net, Ользі Пилипівні за чудовий та довготривалий урок в природі, туристичній фірмі "КЛМ-ТУР" за спонсорську підтримку для наповнення скрині скарбами! І пам"ятайте - скарбів багато, але найголовнійший скарб - це наше дбайливе ставлення до природи, наші чудові ліси, квіти, озера, наші чуйні душі, допитливі діти та щирі бажання і почуття! Фото тут (підписів багато - читайте!) https://plus.google.com/u/0/photos/1158 ... 5606553201
Вложения
1.jpg
2.jpg
3.jpg
Часом відпочинок може стати справою всього твого життя!
Аватар пользователя
do_vostr
 
Сообщений: 378
Зарегистрирован: 03 фев 2013, 10:02

Re: Шкільний туристичний гурток "Всюди Буду!"

Сообщение do_vostr » 04 июн 2016, 23:54

Ще травень місяць був на дворі, а ми вже купалися в Стугні (29.05.2016). Привід для цього був надзвичайний: родина Дзиби Миколи подарувала нашому гуртку справжнісінький човен! Радості моїх хлопців не було меж! Вже і рибалили на ньому, і щук впіймали, і вчилися веслувати, і вивчали правила поводження на воді, знаємо принцип розташування екіпажу! Нове в нашому гуртку туризму - водний напрям - і таке приємне і доречне на початку канікул! Дуже дякуємо людям, які настільки небайдуже, а головне - з власної ініціативи - допомагають нашим дітям корисно та продуктивно проводити час. Наступне наше придбання за підтримки Дзиби Миколи та Костянтина - намет, на який вже нам передали 50 євро. Як тільки придбаємо - обов"язково відзвітуємося. Також благодійниками з Фастова було передано в безкоштовне користування для гуртківців нові спальні мішки, якими дуже вчасно можна буде замінити ті кілька стареньких, що ще були в школі, але вже заважкі для 5-6 класників та морально застаріли. Тихенько "багатіє" матеріальна база гуртка. Може коли й на велосипеди розживемося, бо планів багато! А ось і фото про човник та нашу прогулянку: https://plus.google.com/u/0/photos/1158 ... 5088536129
Вложения
222.jpg
333.jpg
444.jpg
Часом відпочинок може стати справою всього твого життя!
Аватар пользователя
do_vostr
 
Сообщений: 378
Зарегистрирован: 03 фев 2013, 10:02

Re: Шкільний туристичний гурток "Всюди Буду!"

Сообщение do_vostr » 09 июн 2016, 11:14

5 червня 2016 року відбулися тренування з техніки туризму. В черговий раз тренувалися натягувати переправу методом поліспаст. Тренувалися переправлятися горизонтальними мотузками. Також відпрацювали вертикальний "маятник". Згадали спортивний спуск та спортивний підйом. Найцікавішим було, як завжди, спуск по глинистому відслоненню за віллою "Стугна" методом "дюльфера". Дюльферялися від душі до несхочу! Задоволені всі, крім тих, хто прийшов на спортивне тренування в "шльопанцях" ;-) Але це ж не останнє тренування - тож приходьте в зручній формі для лазіння, падінь та висіння :) Дякую всім, хто допоміг організувати вчорашнє тренування для наших друзів з села Фастівець: Ілля, Вова, Льоша, Кирил, Іра, Слава, Вася, Діма і Малюк! А ось і фото: https://plus.google.com/u/0/photos/1158 ... 6573214257
Вложения
1B.jpg
1C.jpg
1A.jpg
Часом відпочинок може стати справою всього твого життя!
Аватар пользователя
do_vostr
 
Сообщений: 378
Зарегистрирован: 03 фев 2013, 10:02

Пред.След.

Вернуться в Туризм

Кто сейчас на форуме

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 11

cron