ЧОМУ Я ОБИРАЮ КИЇВСЬКИЙ ПАТРІАРХАТ А НЕ МОСКОВСЬКИЙ

исторические моменты подтвержденные фактами

Re: ЧОМУ Я ОБИРАЮ КИЇВСЬКИЙ ПАТРІАРХАТ А НЕ МОСКОВСЬКИЙ

Сообщение Бабенко Юрій » 23 окт 2012, 20:25

denim пише: "Це Ісус сказав створити розкол?" Припустимо, ви звинувачуєте Філарета в розколі. Зараз мене не цікавить міра провини патріарха Філарета. А МП не відчуває за собою ніякої провини в тому, що сталося? Адже значна кількість православних пішли за ним зовсім не тому, що мають особисту прихильність до нього. Не було б Філарета, був би хтось інший, хто повів би за собою православних не згодних з Москвою. Ні для кого не є секретом, що значна частина української інтелігенції початку ХХ століття залишилась нецерковною через промосковський характер тодішньої церкви в Україні. І, якби наприклад грузини так боялися московських анафем, як деякі українці, вони ніколи б не мали автокефальної помісної, канонічної, визнаної церкви.
Бабенко Юрій

Сообщение denim » 24 окт 2012, 09:11

denim

Сообщение denim » 24 окт 2012, 09:26

"І, якби наприклад грузини так боялися московських анафем"
Дивні ви люди, Ви думаєте, що хтось боїться поставити перед Патріархом питання отримання автокефалії УПЦ. Ніхто не боїться, проте для постановки такого питання потрібне соборне рішення, підкреслюю СОБОРНЕ. Є таке поняття в Православії на відміну, скажемо від Католіцизму, де рішення папи - це рішення церкви. У Православії соборне значить бажання усіх "класів", назвемо це так, і єпископів, і монахів, і мірських. Якщо немає соборності, як було в Грузії, то про що можна говорити. Проте це другорядне, від автокефальності довжина моїх ранкових молитв не збільшиться, частіше ходити в Церков я не стану. А робити розкол, якщо хтось не згодний у другорядних, не богословських, не канонічних питаннях - це низькість. Мені не подобається, напр., корупція в Україні так не закликати ж мене до відокремлення моєго селища від України для розбудови нового "некорумпованої" держави.
denim

Сообщение bestia » 24 окт 2012, 11:36

На Україну, як і будь-яку країну тиснуть національні амбіції сусідів, або навіть наднаціональні амбіції.
і їй дуже не вистачає своїх національних амбіцій, аби була противага
bestia

Сообщение NEMO » 08 май 2013, 20:31

..нова точка кипіння присутності: http://forum.fastiv.com.ua/index.php/to ... vi/page-21
..форум міста Фастів, тема про релігію і..... герой нашого топіку - одне й теж саме в різних місцях...
..мабуть його там теж вже "полюбили"..
NEMO
Site Admin

Сообщение Бабенко Юрій » 13 май 2013, 18:28

Інтерв'ю з патріархом Філаретом, можливо когось зацікавить.

http://uainfo.org/news/781--ievskiy-pat ... lenie.html
Бабенко Юрій

Сообщение lima » 29 май 2013, 11:59

и таких в нашей стране огогошечки
Изображение

Изображение
lima

Сообщение denim » 10 июн 2013, 13:33

denim