Бабенко Юрій » 18 окт 2012, 19:22
denim пише: "Я не кажу про порядних людей (зрозуміло в яких є недоліки як і в кожної людини), їх на щастя ще є багато, я кажу про святість. Апостоли йшли і, навіть, від їх тіні люди зцілювались."
А скільки є святих, яких взагалі ніхто не знає окрім Бога? Та й що є святістю? Думаю, що святість не у творенні чудес чи в інших надприродних явищах. Вона - святість може бути і без них. Іван Хреститель жодного чуда не створив, і тим не менше Христос назвав його найбільшим серед народжених жінками.
А, скажімо, наш попередній священник отець Леонід, він же за віру кайлом вічну мерзлоту довбав. То хто він? Таких людей колись називали сповідниками. Доречі, наскільки мені відомо, йому на засланні випало служити у храмі, в якому перед тим служив Севастьян Карагандинський. А Севастьян Карагандинський маючи дар прозорливості заповів передати своє облачення тому, хто служитиме після нього. І святий Севастьян казав, що його почитуватимуть за тисячі кілометрів від місця його служби, що і здійснилося у Борівському храмі, який ви оминаєте.
А Микола Сербський писав: "Хочеш бути пророком, говори тільки правду."
А від нашого священника отця Юрія, наприклад, мені доводилось чути речі часом різкі і малоприємні, а от брехні не чув ні разу.