denim » 17 окт 2012, 08:31
"Я так розумію що Ви просто намагаєтесь відігратися за те що не получили землю в центрі Борової для будівництва храму МП."
Особисто я не дуже підтримував ідею просити землю в Ради або ще десь і очікував чим все закінчиться. Просто сільська громада, як то кажуть, stakeholder, так як храм це не для 50 активних членів сьогоднішньої громади, а для користування всього селища (кажуть, зібрали більше 500 підписів). Скоріше всього ми, рано чи піздно, придбаємо землю для будівництва і буде сором для Ради, яка не знайшла рішення.
"І тому обурюєте людей."
Не вважаю диспут з парою опонентів обуренням людей.
"Да дійсно що зараз Ваша церква а саме МП асоціюється з політикою, це вже і сліпому видно."
Асоціюється з політикою, тому що так її асоціюють ЗМІ, які ви дивитесь або читаєте. Такиє є заказ. Буде заказ асоціювати філателістів або бджолярів з політикою, зявляться люди, які будут свято в це вірити. Зрозуміло, що якось МП і перетинається з політиками, бо не може організація такого розміру, навіть теоретично, ніяк не впливати на політику.
Але, що з того, які "сторони медалі" мені потрібно знати!? Патріарх та єпископи - це звичані люди і я припускаю, що вони можуть бути грішниками. Я сповідуюсь в певного священика, отрумую певні духовні настанови, молюсь на службі, що мені до справ аппарату МП, вони що змушують мене не вірити, що Христос - Бог, або вимушують замість трьох свічок, які я, напр.зазвичай купую, купувати чотири. Мій священик свого єпіскопа то бачить може раз на місяць. Я людина-розумна і без аналізу вірити журналістам не буду. Якщо говорити про те чи асоціюється Церков з політикою, потрібно провести дослідження скільки разів Патріах зустрівся з Путіним (або з іншими впливовими персонами), на які рішення вплинув або пролобіював, потім подивитися як часто гол.раввін або верх.муфтій Росії зустрічалися з Путіним, які рішення пролобіювали і т.д. І тільки тоді можна сказати, хто впливає на політику.