Правослана "мораль"...

трудовые будни Боровские

Re: Правослана "мораль"...

Сообщение Бабенко Юрій » 05 май 2013, 19:35

Не думаю що кількість походів до церкви визначає віруюча людина чи ні. Людина або вірить, або ні. Якщо прийшов хоч раз на рік, значить щось його туди привело. Не думаю що привів стадний інстинкт, хоча...

І всеодно не бачу ніякої закономірності між "віруючий" і "високоморальний"...

Всетаки "кількість походів до церкви" є певним показником. Невіруючому нема що там робити. А зайти до церкви зрідка, причини може бути дві: 1) данина традиції, 2) напівязичницька віра "А може поможе?". З другої причини людина може ходити в церкву і досить часто, одначе вона фактично шукає не вічного, а тимчасового. Тобто, така віра є досить незрілою. Хоча в такої людини є можливість прийти до більш досконалого розуміння суті реалій.

А що до "не бачу закономірності". Ви її й не побачите, тому, що для цього треба захотіти побачити. Прочитайте Євангеліє, і, можливо, Ви зрозумієте, що ця закономірність всетаки є.
А останнє відео досить цікаве. Одне можна сказати, що Христос цьому точно не вчив.
Бабенко Юрій

Сообщение Артем » 06 май 2013, 19:37

Артем

Сообщение Vetal » 07 май 2013, 06:52

Vetal

Сообщение Бабенко Юрій » 07 май 2013, 16:29

Бабенко Юрій

Сообщение Бабенко Юрій » 07 май 2013, 16:29

[quote="Vetal"]

Покажіть мені хоч одного віруючого, який притримується тих заповідей! Зате всі віруючі добре усвідомлюють, що всі вони "грішні" - таке собі віддчуття вини, яке робить людину покірною... Цікава та біблійна ідеологія: "ти зара будь покірним і слухняним, зате потім тобі буде добре, попадеш "в рай"...

Віталій, якби те, що Ви написали було правдою, то, я Вас запевняю, мені в церкві робити було б нічого. Те, що всі, підкреслюю, всі млюди, грішні, і навіть авторитетний батюшка. Це є беззаперечний факт. І проблема ставиться зовсім не в тій площині, що раз ти грішний, то мусиш бути покірним. Тільки кому? Іншій людині?. Хай би мені хто таке сказав, я засміявся б йому в лице і помахав би ручкою. Людина не просто абстрактно грішна і все, гріх він завжди конкретний. І проблема полягає в тому, що людина поперше повинна усвідомити в чому полягає цей гріх і подруге усіма силами повинна намагатися побороти в собі цей конкретний гріх. Інакше ніяка покірність не допоможе. Більш того, конкретний вчинок, це лише прояв того, що гніздиться в душі людини. І завдання полягає в тому, щоб вирвати з коренем той негатив який є в людській душі.
Христос сказав: "Підстав ліву щоку, якщо тебе вдарили по правій" Тут ідеться не про якесь плазування перед кимось, а йдеться про вміння не реагувати на особисті образи. Що, погодьтеся, є справою дуже непростою, і вимагає неабиякої сили духу.
Бабенко Юрій

Сообщение LobunetsFilm » 20 июн 2013, 12:36

LobunetsFilm

Сообщение иерей Владимир » 20 июн 2013, 18:37

иерей Владимир

Сообщение Артем » 21 июн 2013, 08:40

обычно по принципу "бабло побеждает зло" такие "доходные люди" идут только на повышение
примеров масса, во многих иерархических структурах,
надеюсь, что не в церковных
Артем

Сообщение Vetal » 21 июн 2013, 11:11

Vetal

Сообщение иерей Владимир » 21 июн 2013, 16:14

иерей Владимир

Пред.След.

Вернуться в Будни