Хотілось би поділитись враженнями своїх колишніх походів в церкву з метою "освячення" кошика з продуктами. Всі так так гарно кланяються, хрестяться, але при першій нагоді штовхнуть тебе, а ще гірше облають. Особливо це помітно, коли починається "освячення" і велика частина людей починає метатися з тими кошиками наче оглашенні, щоб якнайшвидше "освятити" свій кошик. Звісно не всі так роблять, культурні люди не піддаються на ці провокації і спокійно чекають своєї черги, але одне скажу точно, дивлячись на людей яких я знаю, вони ведуть себе так, як і в повсякденному житті .
Напрошується тільки один висновок, православна віра (це стосується і дрібних християнських течій) ніяк не впливаяє на моральні погляди людини, а робить тільки "обгортку" високоморальної людини, всередині залишається справжня особистість...
Помітив ще одну цікаву особливість, в кожному другому кошику красується пляшка горілки чи вина, а в деяких 2-3 пляшки... Мабуть думають, що якщо "освятити" ту пляшку то алкоголь перетворюється у чудодійне зілля, яке відновлює клітини мозку та надає сил "грішному організму"... Звичайно, то діло кожного, але ж це негативний приклад для дітей, особливо тих сім"ях для яких церква є авторитетом у поглядах на життя.
А про легалізований алкогольний бізнес в церкві я взагалі мовчу. Далі без коментарів:
http://korrespondent.net/video/busines/ ... h-v-cerkvi