Правослана "мораль"...

трудовые будни Боровские

Re: Правослана "мораль"...

Сообщение Бабенко Юрій » 08 янв 2014, 16:39

Біблія не є науковою книгою. Це поперше. Священник на відео посилається на Біблію, одначе не вказує конкретні місця, які б підтверджували саме його точку зору. Мені не ясно звідки взялися ці 7500 років, а пояснення на відео немає. Що правда священник посилається на роди патріархів, одначе навряд чи це щось доводить. Є спроби визначити за Біблією дату кінця світу, що вже не раз призводило до фіаско.
Біблія говорить про те, що світ створив Бог. А яким чином це відбулося намагається дати відповідь наука (зокрема і Дарвін). Я переконаний в тому, що релігія не повинна а ні боротися проти наукових тверджень, а ні йти в їхньому фарватері. Те що сьогодні в науці вважається істиною, завтра - не факт.
Насправді наука суперечить не Святому Письму, а світогляду конкретних людей.
Дві точки можна з'єднати однією лінією, і так знайти ще безліч точок. Еволюцію, на мою думку, десь можна порівняти з такою лінією, і напрямок цієї лінії вказує на все більший і більший розвиток буття матерії. Тобто проглядається реальна тенденція до все більшого удосконалення. Навіщо це матерії? Можливо, буття без розвитку було б для неї набільш досконалим станом. Отже, щось таки примушує матерію перебувати в динаміці розвитку. І вже немає такого вирішального значення, що цей розвиток, часом, заходить у тупик. Тобто, на мою думку, має місце єдність причини і, можливо ніколи недосяжної, мети світового процесу розвитку.
Бабенко Юрій

Сообщение lima » 08 янв 2014, 19:24

Спасибо, за комментарий. Вот и понемногу получается доказывать мою точку зрения, что верхушка церкви прогнила до ужаса и в нынешнем ее состоянии она не имеет право существовать. Своими замашками и действиями они пытаются вернуть людей в церкви, но получаеться обратное.
lima

Сообщение Vetal » 08 янв 2014, 20:41

Vetal

Сообщение Бабенко Юрій » 08 янв 2014, 20:59

Бабенко Юрій

Сообщение Бабенко Юрій » 08 янв 2014, 21:10

Бабенко Юрій

Сообщение Vetal » 09 янв 2014, 13:00

Vetal

Сообщение Артем » 09 янв 2014, 14:21

недавно попались интересные материалы про сам термин "православие" :o
Вкратце своими словами:
Православие, т.е. "Правь славить", никакого отношения к христианству не имеет. По идее Церковь должна называться "Ортодоксальной" или "Правоверной", или на крайняк "Правильной".
"Православной" церковь стала называться после московских реформ 17 века, тогда православных язычников автоматически записали в христиане.

Такая вот хрень, по которой выходит, что тема этого форума про языческую "мораль" :roll:
...и современные язычники называют себе православными :geek:
Артем

Сообщение Бабенко Юрій » 09 янв 2014, 16:33

Справді, звичний термін "православ'я" не відповідає вповні грецькому "ортодоксія". Орто - правельна, докса - думка.
Відносно відео. Є моменти з якими не можна не погодитись, а є, з моєї точки зору, просто абсурдні.
Сучасна взаємодія церкви і держави в Росії нагадує мені початок ХХ сторіччя. Тоді офіціозна релігійність ні до чого доброго не призвела. Потрібно вірити тому, що так треба державним інтересам? Кому потрібна така віра? Напевне владі, але точно не Господу-Богу. Бог ставиться на службу інтересам правлячої верхівки, це страшний гріх і повний абсурд. Розплату за нього ми вже мали, а коли вдруге наступати на ті ж граблі, що буде? Візантія загинула не в останню чергу через подібний стан речей.
Теза про те, що віра і наука несумісні викликає у мене, м'яко кажучи, несприйняття. Хоча, я розумію, що Віталій свято вірить у те, що це так і є.
Суперечність може бути не між наукою і релігією, а між науковим і релігійним світоглядом певного типу. Релігійний світогляд зовсім не є чимось одноманітним, в ньому досить багато градацій, і часто антогоністичних градацій.
Якось по радіо виступав один вчений, вже не пам'ятаю хто. Слухач йому задає питання, звиняйте, в стилі Віталія, щось про релігію в школі. На що той дуже мудро відповів, що мусять бути викладені альтернативні точки зору. І це призведе не до шизофренії, чи лицемірства, а до розвитку думки. Теза і антитеза, згідно Гегелю, дає синтез. Для мене і релігійні фанатики і фанатики-атеїсти це люди обмежені і нецікаві.
Релігія в школі, на мою думку, може бути присутньою, але ні в якому разі вона не повинна бути нав'язаною. Хтось православний, хтось баптист, а хтось атеїст. Впершу чергу батьки мають право вирішувати вивчати дітям релігію чи ні, і в якій формі чи якої конфесії. А дитина, ставши дорослою, при наявності альтернативи і сама зможе визначитись. Головне щоб процес визначення був осмисленим.
Бабенко Юрій

Сообщение Vetal » 09 янв 2014, 20:48

Vetal

Сообщение Бабенко Юрій » 10 янв 2014, 06:25

Бабенко Юрій

Пред.След.

Вернуться в Будни